Meer informatie over haarverlies bij vrouwen

Haaruitval wordt vaak toegeschreven aan mannen. De American Academy of Dermatology schat echter dat veertig procent van de vrouwen zichtbaar haarverlies heeft op de leeftijd van 40 jaar. Voor zowel vrouwen als mannen kan overmatig haarverlies (kaalheid) een verwoestende impact hebben op het zelfbeeld. Voor een effectieve behandeling van ernstig haarverlies in plaats van alleen een cover-up, is het belangrijk om de diensten van een professional in te schakelen.

Soorten haarverlies bij vrouwen

Er zijn vier primaire soorten haarverlies bij vrouwen:

  1. Kaalheid volgens het vrouwelijke patroon is de meest voorkomende vorm van kaalheid bij vrouwen. Het wordt ervaren als de hoofdharen steeds minder dicht worden. Voor vrouwen begint het haarverlies meestal op de haarscheiding en op het bovenste centrale deel van het hoofd.
  2. Gedeeltelijk haarverlies, bekend als alopecia areata, begint plotseling met een of meer ronde kale plekken in het haar.
  3. Tractie-alopecia is haarverlies wanneer vlechten, cornrows of staartjes worden gebruikt die het haar strak samentrekken.
  4. Frontale fibroserende alopecia verwijst naar een terugwijkende haarlijn en treft vaak oudere vrouwen.

In deze gevallen kan een deskundige arts een permanente en bevredigende oplossing bieden.

Tekenen en symptomen van haarverlies

De tekenen en symptomen van haarverlies zijn onder meer een geleidelijk dunner wordend haar bovenop het hoofd, dat zowel bij vrouwen als bij mannen optreedt naarmate ze ouder worden. Bij vrouwen kan het dunner worden het eerst worden opgemerkt als een verbreding van het haar waar het haar gescheiden is of als een terugwijkende haarlijn. Er kunnen ronde of vlekkerige plekken in het haar op de hoofdhuid of wenkbrauwen worden opgemerkt en de huid kan jeuken of pijnlijk worden. Plotseling losraken van het haar of haarverlies over het hele lichaam kan wijzen op een haarverliesprobleem. Ernstige haaruitval kan worden verholpen worden door een specialist in  wenkbrauwverbeteringen.

Oorzaken en risicofactoren voor haarverlies

De oorzaken en risicofactoren voor haaruitval zijn onder meer:

  • Een familiegeschiedenis van kaalheid bij ouders.
  • Slechte voeding.
  • Aanzienlijk gewichtsverlies.
  • Hormonale of medische veranderingen.
  • Bijwerkingen ervaren door het gebruik van medicijnen of supplementen.
  • Extreem stressvolle fysieke of emotionele schok.

Een ervaren haarspecialist weet hoe hij permanente kaalheidsproblemen moet diagnosticeren en behandelen.

Uw haarverliesproblemen bedekken of oplossen?

Als haaruitvalproblemen ernstig zijn, zal een cover-up geen blijvende en bevredigende oplossing bieden. Een specialist in haarlijnchirurgie  kan deskundige methoden voor haartransplantatie gebruiken om een ​​oplossing te bieden waarvoor iemand zou zeggen: “Je zou nooit raden dat mijn haar is getransplanteerd.”

Bovenstaande blog is geïnspireerd op het blog ‘Learn More About Women’s Hair Loss‘.