COVID-19, gezichtsmaskers en je baard. Coronavirus-advies voor mannen met gezichtshaar

Het coronavirus (COVID-19) is een aanhoudende pandemie die zich over de hele wereld blijft verspreiden. In deze blog bespreken we het virus, wat het is, wat het doet en wat bebaarde mannen moeten weten. En zei iemand echt dat je je baard moest scheren?

De echte naam van het virus is ernstig acuut respiratoir syndroom coronavirus 2 (SARS-CoV-2) en de ziekte die wordt veroorzaakt door SARS-CoV-2 wordt coronavirusziekte (COVID-19) genoemd. Dit is een nieuw virus dat de luchtwegen aantast. Het wordt overgedragen via ademhalingsdruppeltjes en is vooral schadelijk voor ouderen en mensen met reeds bestaande gezondheidsproblemen.

Wat zijn ademdruppels?

Ademhalingsdruppels worden uitgestoten wanneer u hoest, niest of gewoon ademt. In wezen zijn het kleine druppeltjes spuug en ander vocht uit uw mond, keel en longen.

Hoe raken we besmet met het coronavirus?

Het coronavirus wordt voornamelijk van persoon tot persoon verspreid. Infectie treedt op wanneer de ademhalingsdruppels van een geïnfecteerde persoon in contact komen met uw mond, neus of ingeademd worden in uw longen.

Een infectie kan ook optreden als u een besmet oppervlak aanraakt en vervolgens uw neus, mond en eventueel ogen aanraakt.

Moet ik een N95-masker dragen om mezelf te beschermen tegen het coronavirus?

De CDC beveelt de gemiddelde persoon niet aan om een ​​gasmasker (N95 of ander medisch masker) te dragen, tenzij ze ziek zijn of in contact komen met geïnfecteerden. Laat die over aan eerstehulpverleners en medische professionals.

Hoe zit het met stoffen mondmaskers/-bekledingen?

Eerder tijdens de pandemie bracht de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) nieuwe richtlijnen uit waarin staat dat we allemaal stoffen gezichtsbedekkingen moeten dragen in het openbaar. Deze nieuwe richtlijn wil niet suggereren dat een stoffen gezichtsmasker u zal beschermen tegen het oplopen van het virus. In plaats daarvan is het bedoeld om anderen tegen u te beschermen als u besmet bent, maar niet symptomatisch. Als zodanig adviseert de CDC mannen nog steeds niet om hun baard te scheren, tenzij ze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) moeten dragen.

Moet ik mijn baard scheren om mezelf te beschermen tegen COVID-19?

Nee. Tenzij u een gasmasker moet dragen, hoeft u zich niet te scheren. Er is geen medisch bewijs dat erop wijst dat mannen met baarden een hoger risico lopen om COVID-19 op te lopen. Sommige artsen speculeren dat mannen met gezichtshaar een lager risico lopen om de ziekte op te lopen, omdat baarden kunnen dienen als een primitief filter dat mogelijk ademhalingsdruppels opvangt voordat ze in uw neus of mond terechtkomen.

Hoe bescherm ik mezelf tegen COVID-19?

De beste preventie voor COVID-19 is goede hygiëne, veelvuldig handen wassen en sociale afstand (twee meter afstand blijven van andere mensen). We moeten onze handen regelmatig wassen en vermijden dat we onze gezichten en baarden aanraken. We moeten onze baarden ook één keer per dag wassen als we ons in een gebied met gemeenschappelijke verspreiding bevinden.

Om samen te vatten, het advies van het CDC is om je baard niet te scheren. Preventie van het coronavirus kan het beste worden gedaan door uw handen te wassen en sociale afstand te bewaren terwijl u een stoffen gezichtsbedekking draagt. COVID-19 baardverzorging is vrij eenvoudig: was je baard vaker en probeer hem de hele dag niet aan te raken.

Dit blog is grotendeels overgenomen van stubbleandstache.com.